Reseptejä

Omenapiirakka

2½ dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl ruokasoodaa
2 dl piimää tai kermaviiliä
75g margariinia
1 kananmuna
Pinnalle:
4-5 omenaa
kanelia
sokeria
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka.
2. Sulata margariini. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
4. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen piimä, margariini ja muna.
5. Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia.
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen piirakkaa.

Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Pohja

1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1  pak  (175 g) Domino minttu -keksejä
50  g Valio voita sulatettuna
1 pak (175g) Domino-minttu keksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte

liivatelehteä
200  g taloussuklaata
1  rasia  (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
1  rkl kahvia
3  dl Valio kuohukermaa
liivatelehteä
200  g taloussuklaata
4 liivatelehteä
200g taloussuklaata
1 rasia ( 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa
1 1/4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
1  rkl kahvia

Koristeluun

suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti