2½ dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl ruokasoodaa
2 dl piimää tai kermaviiliä
75g margariinia
1 kananmuna
Pinnalle:
4-5 omenaa
kanelia
sokeria
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele ja jauhota matala piirakkavuoka.
2. Sulata margariini. Pese omenat ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
4. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen piimä, margariini ja muna.
5. Levitä taikina vuokaan, lado omenat päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
6. Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia.
Kahdesta annoksesta tulee pellillinen piirakkaa.
Amerikkalainen suklaa-juustokakku
Pohja
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175 g) | Domino minttu -keksejä |
50 g | Valio voita sulatettuna |
1 pak (175g) Domino-minttu keksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte
4 | liivatelehteä |
200 g | taloussuklaata |
1 rasia (200 g) | Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa |
1 1/4 dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | kahvia |
3 dl | Valio kuohukermaa |
4 | liivatelehteä |
200 g | taloussuklaata |
200g taloussuklaata
1 rasia ( 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa
1 1/4 dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | kahvia |
Koristeluun
suklaarouhetta tai -lastuja | |
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna |
Valmistusohje
Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti